Útleírás

Vissza a túrákhoz
Túrakód: K505_01 Túranév: Szentes térsége / 50-60 km-es edzőkör #1 Feltöltve:
Frissítve:
Bejárva:
2018-01-11
2018-03-20
2019-06-09
Nehézség: Táv: 54 km Szilárd burkolat: 100 %  

 

53,6 km-es edző „körünk” jó minőségű úton vezet Gádoros határába. Ugyanazon a nyomvonalon jutunk el a fordulópontig, mint vissza.

 


Tréningünk a Széchenyi liget kapujából indulunk (úp.: 000iep) a városközpont irányába (K), a Kurca felett átgurulva a kerékpárúton. Rögtön az első körforgalomnál balra tartsunk (É)! Kisebb utcákon keresztül szeljük át a várost a központ forgalmának kikerülése érdekében. 
Kövessük a nyomvonalat az alábbi utcákon át: Tóth József u., (jobbra) Arany János u., Bajcsy-Zsilinszky u., (jobbra) Bercsényi u., (balra) Baross u., (rögtön jobbra) Kolozsvár u., (balra a vasútátjárón át) Attila út.
(Választhatjuk a belvároson át vezető kerékpárutat is, de ez esetben nagyobb figyelemre lesz szükségünk a biztonságos átjutáshoz.)
A vasútátjáró utáni körforgalmat elérve egyenesen haladjunk tovább a fábiáni úton (4643), melyre a 65,7 km szelvényben térünk rá. Mérsékelt forgalom mellett, jó minőségű úton tekerhetjük pedálunkat. Útközben elgurulunk a Kunhalmok egyike, Kántor-halom, majd a dónáti bekötőút mellett. Odébb, az 58 km táblát megelőző és követő nagy kanyarulat között átgurulunk a Kórógy-ér hídján. A kanyarulatokból kiérve egyenesen hajthatunk. Fábiánsebestyén belterületén az 53-as km táblánál a Nagymágocs, Eperjes kereszteződésben egyenesen haladjunk tovább. 
Később elhaladunk az Almáskert buszmegálló és vasúti megálló mellett, mely a balunkon lévő néhány épületnél található, valamint Eperjes-Újvárost is elhagyjuk.
A jobbról becsatlakozó Alföldi Kéktúra észlelését követően nem sokkal, elérjük a megyehatáron található (43,2 km szelvény) eperjesi leágazást. Ez edzőkörünk fordulópontja (úp.: 019ford).

Akinek visszaindulás előtt frissítő pontra van szüksége, az guruljon beljebb Gádoros felé, de számoljon az útminőségének romlásával. (Itt a fordulópont közelében /D-i oldal/ lévő közkút, nem üzemel!)

Visszafelé vezető utunkon, kövessük az idefelé bejárt nyomvonalat, esetleg a szentesi szakaszon, válasszuk a városközponti részein átvezető lehetőséget.

Feldolgozták: Vukovich Sándor (Vuki)(VZs)

Tapasztalataidat, él ményeidet őrömmel fogadjuk! / Élménybeszámoló menüpontban (vállalható keret között) közzé tesszük./
(Fotó és videó anyagokat is várunk.)

Leírás letöltése: Word, PDF 
(Nyomtatás: Word formátumot állólapként befűzött A4-re, utólagos A5-re vágással, PDF-et A5-ös állólapra javasolt.)


Túraajánlatainkat eléred a SprtMap telefonos applikációban is!  Alkalmazás letöltése: Android verzió, iPhone verzió.

Ha a túra leírásához módosítási javaslatod van, kérlek küldd el nekünk a turak@jupat.hu e-mail címre!

Kapcsolódó túrák

Túrakód Túranév Típus Táv Nehézség Letölthető
nyomvonal
Élmény-
beszámoló
Útleírás Részletek
K505_02 Szentes térsége / 50-60 km-es edzőkör #2 5 53 km 4 1 0 1 reszletek

Támogatók, segítők:

Médiapartnerek:

Honlap működtetők: