Útleírás

Vissza a túrákhoz
Túrakód: K504_01 Túranév: 40-50 km-es edzőkör #1 Feltöltve:
Frissítve:
Bejárva:
2018-01-11
2019-03-26
2019-06-09
Nehézség: Táv: 41 km Szilárd burkolat: 100 %  

 

40,8 km-es kerós edzőkörük a csongrádi külterületen elterülő „Öregszőlők” elnevezésű gyümölcsös-szőlős területen vezet keresztül.
A tréning során részlegesen kerékpárúton haladunk, jelentős részben a Tisza árvízvédelmi töltésén.


 A Széchenyi Liget bejárata elől startolunk a kerékpárúton Csongrád irányába.
A bicikliutat és a „zöld körút” turistajelzést kell követnünk egészen a 451-es út kereszteződéséig, mely a Tisza töltésén található.
Itt az átkelésnél legyünk nagyon figyelmesek, mivel mindkét irányban rosszul belátható kanyarulatban kell az út másik oldalára jutnunk, a forgalom pedig nagy és gyors. A hídon (így sportos „üzemmódban”) ezért célszerűbb az úttesten maradnunk, ezzel megspóroljuk a még két további felesleges átkelést a jelenetős forgalmú úton (közvetlenül a hídnál ugyanis ismét az ellenkező oldalon halad a kiépített járda/szervízút, mely a híd túloldalán újra véget ér, és kereszteznünk kell a főutat). A hídon átkelve a túlsó oldali töltésen forduljunk jobbra és a gáton haladó kerékpárúton guruljunk el egészen a Csongrád és a szőlőskertek találkozásánál található körforgalomig, mely a Ponton-hídon túl található. Ez az első, amivel találkozunk, és harangláb van a közepén (sajnos az egykoron benne lévő bronz harang színesfémgyűjtők martalékává vált).
A körforgalomból szemben a bal oldali úton hajtsunk ki (11 óránál) az ipari park felé, mely a második lehetőség (úp.: 002elag). A következő körforgalomnál forduljunk jobbra, a 451-es főúttal párhuzamosan a kerékpárútra (úp.: 003elag), hogy ezen a Zöldkereszt-dűlőig (úp.: 032ford) bringázzunk. Ez az első aszfaltozott lehetőség jobbra. (Közben keresztezzük a 4502-es utat a balunkon látható szőlőprés után (úp.: 004stop), ahol STOP-tábla állja utunk.) Ez tréningünk fordulópontja. 

Visszautunkat a kerékpárútról jobbra kitérve kezdjük meg, itt egy aszfaltcsíkon tekerünk. Erről az útról a 2-es km szelvényben, az „Y” elágazásban, a kiállított szőlőprésnél a jobb oldali ágban haladjunk tovább (úp.: 033elag)! Az utat követve átbringázunk az „Öregszőlők” elnevezésű gyümölcsös-szőlős területen, egészen a már ismert körforgalomig (úp.: 002elag). Itt a szemben futó kerékpárútra kanyarodva a töltésen bringázva - az idefele bejárt utat követve - térjünk vissza kiindulási pontunkra!

Feldolgozták: Erdélyszky Szilvia(VZs)

Tapasztalataidat, él ményeidet őrömmel fogadjuk! / Élménybeszámoló menüpontban (vállalható keret között) közzé tesszük./
(Fotó és videó anyagokat is várunk.) 

Leírás letöltése: Word, PDF 
(Nyomtatás: Word formátumot állólapként befűzött A4-re, utólagos A5-re vágással, PDF-et A5-ös állólapra javasolt.) 

Kerékpár igénylésével kapcsolatos információk ITT. 


Túraajánlatainkat eléred a SprtMap telefonos applikációban is!  Alkalmazás letöltése: Android verzió, iPhone verzió.

Ha a túra leírásához módosítási javaslatod van, kérlek küldd el nekünk a turak@jupat.hu e-mail címre!

Kapcsolódó túrák

Túrakód Túranév Típus Táv Nehézség Letölthető
nyomvonal
Élmény-
beszámoló
Útleírás Részletek
K505_01 Szentes térsége / 50-60 km-es edzőkör #1 5 54 km 4 1 0 1 reszletek

Támogatók, segítők:

Médiapartnerek:

Honlap működtetők: